Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Το νόημα των Χριστουγέννων

Με τη γέννηση του Χριστού η ανθρώπινη φύση γίνεται πάμπλουτη λόγω της ένωσή της με τη Θεότητα, καθίσταται νικήτρια του διαβόλου, της αμαρτίας, του θανάτου. Ο άνθρωπος συγχωρείται, καθαρίζεται από τις αμαρτίες του, χαριτώνεται, φωτίζεται, αγιάζεται, θεώνεται. Κάθε δώρο, κάθε χάρη, κάθε τι καλό και αγαθό προσφέρεται στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος σαν ελεύθερο δημιούργημα όταν ανταποκρίνεται με αγάπη μετέχει σε όλα τα δώρα του Χριστού και καρποφορεί.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει το δρόμο του. Δεν ευχαριστιέται τη ζωή του, δεν είναι χαρούμενος, ήρεμος, ειρηνικός.

Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι μια γιορτή χωρίς κανένα βαθύτερο νόημα αφού δείχνουν να μην τους απασχολεί ποιον και τι θα γιορτάσουν. Έχουν μετατρέψει τα Χριστούγεννα σε μια ευκαιρία απεριόριστης εξωστρέφειας, καταναλωτικής μανίας με πλήθος αγορών, δώρων, ταξιδιών, με συμμετοχή σε ρεβεγιόν και κοσμικά κέντρα διασκέδασης.

(Εφημερίδα του Συλλόγου: «Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου»)

Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Χριστού που γεννήθηκε για να μας χαρίσει τη Βασιλεία των Ουρανών.

Το καλύτερο δώρο ευγνωμοσύνης που μπορούμε να του κάνουμε είναι η καρδιά μας να γεμίσει από αγάπη για το Χριστό και τους συνανθρώπους μας.
Όμως τα ΜΜΕ αναφέρονται μόνο στον ψεύτικο Αϊ-Βασίλη που χαρίζει δώρα στα παιδιά. Δε μιλάμε στα παιδιά μας για το Χριστό, για την αγάπη του, για την αγάπη που επιθυμεί να έχουμε μεταξύ μας με αποτέλεσμα τα παιδιά να μαθαίνουν εγωιστικά μόνο να ζητούν, να γκρινιάζουν, να διεκδικούν κι όχι να μαθαίνουν να προσφέρουν αγάπη. Ζούμε τα Χριστούγεννα χωρίς το Χριστό, τον ξεχνάμε, ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας και είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας και τα προβλήματά μας.

tooneirotoufegariou
26/12/2010

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα Ελένη. Στις μέρες μας η γιορτή των Χριστουγέννων έχασε την αξία της και για πολλούς είναι μόνο μέρες ξεκούρασης και καλοπέρασης. Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή