Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ταπείνωση



Μου αρέσουν τα χαμομήλια γιατί είναι τόσο απλά και ταπεινά, κανείς δεν τους δίνει σημασία όμως είναι τόσο σημαντικά γιατί γιατρεύουν τον πόνο.

Ας μη στερήσουμε την ψυχή μας από τη βοήθεια του Χριστού μας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ο Χριστός μπορεί να θεραπεύσει και την ψυχή και το σώμα. Μας χαρίζει το σώμα του και το αίμα του με τη Θεία Κοινωνία για τη θεραπεία μας, τη ψυχική και τη σωματική. Μας χάρισε το μυστήριο της εξομολόγησης για να συμφιλιωνόμαστε με το Θεό και να γεμίζουμε με τη Θεία Χάρη που μας δυναμώνει. Γι' αυτό ήρθε στη γη τόσο ταπεινά δείχνοντάς μας την υπακοή στον Θεό Πατέρα Του. Για να μας χαρίσει τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη βασιλεία των ουρανών και να τη ζούμε από αυτή τη ζωή με ειρήνη, αγάπη και ευτυχία.

Όλα αυτά ο περισσότερος κόσμος τα θεωρεί τιποτένια και ασήμαντα, δεν τους δίνει σημασία, όμως είναι σημαντικά γιατί μπορούν να βοηθήσουν την ψυχή και το σώμα αληθινά και ουσιαστικά.
elenitheof
13/12/2010

2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Ελένη. Σήμερα διάβασα και άκουσα πολλές συμβουλές, για μόδα, για ομορφιά κλπ. Μα οι πιο χρήσιμες είναι οι δικές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα, σ' ευχαριστώ. Οι δικές μου είναι χρήσιμες για την ψυχική υγεία και ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή