Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η Νέα Εποχή

Το παγκόσµιο κίνηµα της Νέας Εποχής είναι η µαζική αναβίωση του αποκρυφισµού και της αρχαίας ειδωλολατρίας.
Πρόκειται για µίγµα αποκρυφισµού, ασιατικής κοσµοθεωρίας, ανθρωπιστικής ψυχολογίας και θεωρίας φυσικών επιστηµών.
Πρεσβεύει µετενσάρκωση- κάρµα, απρόσωπο Θεό που ταυτίζεται µε τα δηµιουργήµατα, ότι το ανθρώπινο πρόσωπο καταστρέφεται µε το θάνατο, ότι καθετί έχει συνείδηση (ακόµα και η Γη!), ενοποίηση των θρησκειών (σε πρώτο πλάνο προωθείται η ένωση Ιουδαϊσµού- Χριστιανισµού- Ισλαµισµού!?), εκθειασµό γυµνού σώµατος, ανδροπρέπεια γυναικών και θηλυπρέπεια ανδρών, ότι το καλό και το κακό είναι το ίδιο και ότι η ψυχή είναι αρσενική & θηλυκή ενώ η ψυχή δεν έχει φύλο.
Διδάσκει ότι οι πνευµατικοί νόµοι είναι ίδιοι µε τους φυσικούς. Ταυτίζει τον διαλογισµό µε την προσευχή, τη θετική σκέψη µε τη θρησκευτική πίστη, το πάθος της φιλαυτίας µε το ανθρώπινο πρόσωπο.
Αρνείται τον Τριαδικό Θεό του Χριστιανισµού, το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, τη µέλλουσα κρίση και τη δηµιουργία του κόσµου εκ του µηδενός.
Διδάσκει το ψεύτικο διαχωρισμό της μαγείας σε λευκή και μαύρη ενώ στο υπερφυσικό υπάρχουν τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας που επιτελούνται με τη δύναμη του Θεού και η μαγεία που είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας.
Βασικό αξίωµα στο ανοµοιογενές δίχτυ της Νέας Εποχής είναι η αυτοεξέλιξη (αυτοθεραπεία, αυτοπραγμάτωση) όπου ο άνθρωπος µπορεί µε τις δυνάµεις του να γίνει θεός ή ότι είναι ήδη θεός(π.χ. Γκνιάνα Γιόγκα, Σαϊβισμός του Κασμίρ, Βουδισµός) και χρειάζεται µόνο να το συνειδητοποιήσει και άλλα τέτοια παράλογα και φανταστικά.
Οι αρχές και οι ρίζες του κινήµατος New Age βρίσκονται στη Μυστηριακή Θρησκεία της Θεοσοφίας.
Ο όρος Θεοσοφία καθιερώθηκε τον 3° µ.χ αιώνα από τους Νεοπλατωνιστές Αµµώνιον Σακκά και τους µαθητές του Πλωτίνο, Πορφύριο και Ιάµβλιχο, οι οποίοι ίδρυσαν το εκλεκτικό θεοσοφικό σύστηµα, και για τον Διογένη τον Λαέρτιο ο όρος «θεοσοφία»προέρχεται από τον Αιγύπτιο ιερέα Πότ- Αµών.
Το 1875 η ρωσίδα Ελένη Μπλαβάτσκυ και ο εβραϊκής καταγωγής συνταγματάρχης Henry S. Olcott ιδρύουν στη Νέα Υόρκη τη Θεοσοφική Εταιρεία που ασχολείται με τον αποκρυφισμό.
Η Μπλαβάτσκυ ήταν ένα μέντιουμ που το 1873 είχε γνωριστεί με τον παγκόσμιο αρχηγό των 23 Μασονικών Στοών Στρατηγό Άλμπερτ Πάϊκ και με τη προτροπή της δημιουργήθηκαν και γυναικείες Μασονικές Στοές, που μέλη είναι οι σύζυγοι, οι θυγατέρες και οι αδελφές των μασόνων και εφαρμόζεται ο πνευματισμός σε όλες τις μασονικές στοές.
Οι τρεις κύριοι στόχοι της Νέας Εποχής είναι Μία Παγκόσµια Τάξη, Μία Παγκόσµια Κυβέρνηση και Μία Παγκόσµια Θρησκεία.
Θα προωθήσει µεταξύ άλλων, Παγκόσµιο σύστηµα πιστωτικής κάρτας, Παγκόσµια εξουσία τροφοδοσίας, η οποία θα ελέγχει τις προµήθειες τροφίµων στον κόσµο και Παγκόσµιο φόρο κι εγκατάσταση ενός νέου οικονοµικού συστήµατος.
Επίσης το βίαιο περιορισμό των γεννήσεων (εκτρώσεις), το γενετικό έλεγχο- δημιουργία ανθρώπων κατά παραγγελία με επέμβαση στα γονίδια, τη τεχνητή γονιμοποίηση, τη μύηση των μαζών στο λεγόμενο πλανητικό σύστημα που λέγεται επίσης και εωσφορική μύηση, δηλαδή μια πράξη αφιερώσεως στον Σατανά.
Και τελικά την εκτόπιση δια νόµου των υπαρχουσών θρησκειών και θρησκευτικών συµβόλων και την εγκαθίδρυση µιας παγκόσµιας θρησκείας που θα είναι λατρεία του Σατανά.
Τη κυριαρχία μιας νέας "φυλής υπερανθρώπων" και τη πνευµατική κάθαρση της ανθρωπότητας, δηλαδή την εξόντωση των διαφωνούντων.
Ο κύριος λοιπόν πολιτικός σκοπός της είναι η διάλυση ή η καταστροφή των χωριστών κρατών, προς το συµφέρον,δήθεν, της ειρήνης!
Στη Μία Δε και Μοναδική Κυβέρνηση, άρχοντας θα είναι ο Νέος Σωτήρας, αυτός τελικά που θέλουν να εγκαθιδρύσουν!
Προωθεί το σχέδιο :MRA του Σιωνισµού σύµφωνα µε το οποίο ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο Θεάνθρωπος αλλά ένας µεγάλος µύστης.
Συναντιέται ο Χιλιασµός που πρεσβεύει όπως ο Αρειανισµός ότι ο Χριστός είναι κτίσµα του Θεού µέσα από το οποίο ο Θεός δηµιούργησε τον κόσµο(και ο Μωάµεθ θεωρεί τον Ιησού άνθρωπο όπως τον Αδάµ: Koράvιo Κεφ30 Εδ.52) µε τον Τεκτονισµό & τη Θεοσοφία που πρεσβεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας µέγας µύστης, προνοµιούχος δηλαδή άνθρωπος και στις δύο περιπτώσεις αλλά οπωσδήποτε όχι Θεός!! Προβάλλονται τα χρηστά ήθη ως κοινό σηµείο των θρησκειών και παραγκωνίζονται οι αγεφύρωτες αντιθέσεις ως προς τον Θεό, την Παναγία και τους Αγίους σαν να είναι µηδαµινής σηµασίας, αποµακρύνοντας όµως έτσι από την ορθή πίστη και καταλήγοντας στην αίρεση.
Το να αρνείται κανείς τον Θεάνθρωπο είναι το πνεύµα του αντιχρίστου. Α' Επιστολή Ιωάννου Δ '3.
Η θεογνωσία έχει Τριαδική προέλευση, προέρχεται εκ του Πατρός και συντελείται διά του Υιού εν Άγιο Πνεύµα!
Το Άγιο Πνεύµα δεν δρα ανεξάρτητα από το πρόσωπο του Χριστού! Ιωάννης !ΣΓ 13-15.
Έτσι, το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ μιλάει με το Κοράνιο, τη Μαχαμπαράτα ή τη Ραμαγιάνα, τον Κανόνα Πάλι, το Τάο Τε Κινγκ ή τις Σούτρες του Παταντζάλι ή του Βούδα.
Η Νέα Εποχή ισχυρίζεται ότι εµπεριέχει τη Βίβλο αλλά είναι εντελώς αντίθετη από αυτήν!
Τα σηµεία αντιπαράθεσης είναι πάρα πολλά, µε κυριότερες όµως τις παρακάτω θέσεις:
Η αµαρτωλή φύση του ανθρώπου σε αντίθεση µε το ότι ο άνθρωπος είναι τέλειος και "θεός".
Η ανάγκη του ανθρώπου να σωθεί µέσω του Ιησού Χριστού σε αντίθεση µε το ότι δεν υπάρχει ανάγκη για σωτηρία.
Η Τελική κρίση και ύπαρξη της κόλασης σε αντιπαράθεση µε το ότι ο άνθρωπος είναι κριτής του εαυτού του και ότι δεν υφίσταται κόλαση.
Η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού ο οποίος θα κρίνει τον κόσµο σε αντιδιαστολή µε το τη συνείδηση του Χριστού ή κάποιον άλλο Χριστό (η λέξη «Χριστός» προβάλλεται να σηµαίνει κατάσταση συνείδησης που ισοδυναµεί µε την ανιδιοτέλεια που θα οδηγήσει τον κόσµο στη Νέα Εποχή.
Ενώ είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός που είναι συγκεκριµένο πρόσωπο (και όχι κατάσταση!) και θα έρθει να κρίνει τον κόσµο. «Προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι σας έρχονται µε ένδυµα προβάτων, ενώ µέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.
Από τους καρπούς των έργων τους θα τους αναγνωρίσετε.
Δεν είναι δυνατόν ένα καλό δένδρο να φέρει καρπούς κακούς, ούτε ένα σάπιο δένδρο να φέρει καρπούς καλούς.
Κάθε δένδρο, που δεν κάνει καλό καρπό το κόβουν σύρριζα και το ρίχνουν στη φωτιά.
Ώστε από τους καρπούς των έργων τους θα τους αναγνωρίσετε» ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7.15,18-20.
Ο όρος της Νέας Εποχής New Age είναι παρμένος από την αστρολογία, η οποία είναι παρακλάδι αυτής της Νέας Εποχής.
Χρησιµοποιούνται ακόµη ευρέως οι όροι Εποχή του Υδροχόου, Εποχή του Ήλιου, Οικολογική Εποχή!!!
Η αστρολογία και η αριθµολογία είναι το 9ο είδος της µαγείας για τον Άγιο Νικόδηµο τον Αγιορείτη.
Ο αποκρυφισµός της «Νέας Εποχής», είναι το σύνολο και η συνισταµένη όλων των πανάρχαιων µυστικών εµπειριών από τις ειδωλολατρικές θρησκείες και η θεοποίηση της κτίσης.
Οδηγεί δήθεν στη νιρβάνα και τη διάλυση του προσώπου µέσα στον απρόσωπο Θεό- φύση, αλλά στην πραγµατικότητα φέρνει την υποταγή των πιστών του στον προσωπικότατο Σατανά- προσωπικότητα ανεξάρτητη από τις ανθρώπινες πεποιθήσεις!!!
Ο σατανάς µεταβάλλεται κατά το εξωτερικό σχήµα σε Άγγελο Φωτός.Προς Κορινθίους ΙΑ' 14 Β' Επιστολή Αποστόλου Παύλου.
Όλα τα είδη της µαγείας και µάλιστα οι δήθεν ψυχικές δυνάµεις όπως η τηλεκίνηση, η τηλεπάθεια, τα εξωσωµατικά ταξίδια, η διόραση, ο µετεωρισµός, η αστρική προβολή, ο πνευµατισµός, υπνωτισµός, θεραπείες εξ αποστάσεως και τα λοιπά, λειτουργούν και ενεργούν µέσα από τον παράγοντα φαντασία!
Το φανταστικό επίσης ευθύνεται για την πραγµατοποίηση κάθε αµαρτίας στον άνθρωπο.
Η φαντασία είναι µια ανυπόστατη θεωρία, χωρίς πραγµατική βάση, που λαµβάνει χώρα όταν η διάνοια βρίσκεται σε αδράνεια, στην εγρήγορση της συνείδησης ή τον ύπνο και δρα µεταξύ του νου και των αισθήσεων. Ο δαίµονας χωρίς να διαθέτει σώµα πολεµά τον άνθρωπο διά της φαντασίας.
Η φαντασία συνδέεται πολύ µε την υπερηφάνια (δηµιoυργεί έπαρση) και µε τα όνειρα ( συνήθως προέρχονται από τα πάθη και επιτίθεται ο δαίµονας διά αυτών).
Ο Διάβολος µπορεί να παρουσιάζει πολλά όνειρα που βγαίνουν αληθινά ώστε να οδηγήσει τον άνθρωπο στην πλάνη όταν έχει αρχίσει να τα εµπιστεύεται.
Η µεγαλύτερη αρετή και νίκη κατά των διαβολικών δυνάµεων επιτυγχάνεται µε την ταπείνωση, τη µετάνοια και τη νήψη.
Μεγάλα Δε όπλα κατά του χαιρέκακου και ανθρωποκτόνου διαβόλου είναι το Σημείο του Σταυρού, ο Εκκλησιασμός, η Θεία Κοινωνία, η προσευχή κυρίως η προσευχή του Ιησού: Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν µε τον αµαρτωλό & «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσε µε, παρακλήσεις, χαιρετισµοί) η νηστεία, ειλικρινής µετάνοια και εξοµολόγηση, και η ανάγνωση των Αγίων Γραφών.

Όσοι μεταλαμβάνουν με καθαρά συνείδηση λίγο πριν το θάνατό τους τα άχραντα Μυστήρια, όταν πια εξέλθει η ψυχή τους, λόγω της χάρης της θείας Κοινωνίας, τους περικυκλώνουν οι άγγελοι και τους ανεβάζουν στον ουρανό.
Και συ αδελφέ μου, δε γνωρίζεις πότε θα έρθει ο θάνατος, σήμερα ή αύριο ή αυτή την ώρα.
Πρέπει πάντοτε να είσαι κοινωνημένος και έτοιμος.
Αν είναι θέλημα Θεού να ζήσεις ακόμα, με τη χάρη της θείας Κοινωνίας, θα περάσεις μια ζωή γεμάτα από χαρά, ειρήνη, αγάπη, συνοδευμένη και από όλες τις άλλες αρετές.
Εάν πάλι είναι θέλημα Θεού να πεθάνεις, τότε με την αγία Κοινωνία θα περάσεις ελεύθερα από τα τελώνια των δαιμόνων που βρίσκονται στον αέρα, και θα κατοικήσεις με ανεκλάλητη χαρά στις αιώνιες μονές στην Ουρανια Πολιτεια.
Αφού με τη συχνή θεία Μετάληψη είσαι ενωμένος πάντοτε με τον γλυκύ Ιησού Χριστό, τον παντοδύναμο Βασιλέα, και εδώ θα ζήσεις μακάρια ζωή και όταν πεθάνεις οι δαίμονες θα φύγουν μακριά σου αστραπιαία, ενώ οι άγιοι άγγελοι θα σου ανοίξουν την ουράνια είσοδο και θα σε πέμψουν με συνοδεία ως το θρόνο της μακαρίας Τριάδος.

Ουρανοπολίτης


_________________
ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΟΓΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΞΙΦΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου