Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η εμπιστοσύνη στο Θεό

Ο Θεός σαν ανοιχτό βιβλίο έχει μπροστά του τη ζωή που μας ταιριάζει και στέλνει συνέχεια σημάδια μέχρι να πούμε το μεγάλο ναι στο θέλημά του (Ηλία Λιάμη, Ψίθυροι των αγγέλων, εκδόσεις Ακρίτας)।

Ο Χριστός είπε να μη μεριμνάμε, να μη φροντίζουμε με ανησυχία, αγωνία και στενοχώρια για τη ζωή μας τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα ντυθούμε και για το μέλλον μας γιατί όπως Εκείνος φροντίζει για τα πουλιά και τα λουλούδια έτσι θα φροντίσει και για μας που είμαστε παιδιά του। Ας ζητάμε πρώτα τα πνευματικά αγαθά της βασιλείας του Θεού και την απόκτηση των αρετών (Κατά Ματθαίον, κεφ। στ΄, στιχ.25-34).


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας είναι η εμπιστοσύνη στο Θεό। Γιατί αν έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό δε θα έχουμε άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, απελπισία, απογοήτευση. Δε θα καταφεύγουμε στα ψυχοφάρμακα, στο ποτό, στα ναρκωτικά, στην αυτοκτονία. Τι θα ωφελήσει τα παιδιά μας αν τα γεμίζουμε με υλικά αγαθά και η καρδιά τους είναι άδεια από την εμπιστοσύνη στο Θεό; tooneirotoufegariou

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα Ελένη. Η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι το μεγαλύτερο δώρο για εμάς και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή